Barn

Velkommen til barneavdelinga ved Haugesund sjukehus. Vi gir spesialisthelsetenester innan pediatri og nyføddmedisin. Vi har faggruppene astma, gastro-/urologisk, nevrologisk, onko-/endokrinologisk og kirurgisk, øyre-, nase-, hals og auge. Dei fleste innleggingane er akutt hjelp, men vi har også planlagde innleggingar. I tillegg driv vi dagpost i sengeeininga, dette omfattar medisinske og kirurgiske pasientar som skal inn til enklare undersøkingar/vurderingar, som ikkje krev innlegging.

Nyfødde barn som har behov for observasjon eller behandling utover det barselavdelinga kan gi, blir innlagt ved nyføddintensiv. Gå til avdelingsside for nyføddintensiv.


Annankvar tysdag får vi besøk av Sykehusklovnene. Vil du bli betre kjent med Sykehusklovnene sitt arbeid eller gi ein donasjon? Besøk www.sykehusklovnene.no

Dette fortel dei om seg sjølv:


Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Gjennom improvisasjon, lydhørhet og sin helt spesielle klovnekommunikasjon besøker de pasienter, pårørende og helsepersonell. Sammen skaper klovn og barn unike øyeblikk hvor sykehusets rutiner må vike plass for noe annet.

Sykehusklovnene kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg.

Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen. Og slik kan et sykehusopphold også bli preget av latter, smil og positive minner. Sykehusklovner kan brukes som magisk medisin og kanskje kan det vonde trylles bort for en liten stund.

Bilde av to sjukehusklovnar
 

Når eit familiemedlem blir alvorleg sjuk, inneber det ofte endring i livssituasjonen for heile familien. Då er det viktig å vere merksam på korleis barn og unge har det. Det kan dukke opp mange spørsmål både hos foreldre og barn. Vi vil hjelpe dykk til å handtere situasjonen.

Les meir om gode råd og støtte for barn som er pårørande

Når du får diabetes vil vi lære deg korleis du best lever med sjukdommen.

 

Sjå fleire videoar på Youtube

Last ned KI-skjema frå videoen om karbohydrater

Last ned tabell

Les meir

Du kan ha mange spørsmål når du har fått diabetes. Vi har samla mange av svara her.

Kronisk forstopping er ein vanleg tilstand hos barn og ungdom og ein hyppig grunn for tilvisingar til oss. 

Sjølv om obstipasjon i seg sjølv er ein ufarleg tilstand har barna som regel stort ubehag. Fastlegen kan tilvise til barneavdelinga på sjukehuset. 

Kontakt

Telefon

 • Måndag 07:30 - 15:00
 • Tysdag 07:30 - 15:00
 • Onsdag 07:30 - 15:00
 • Torsdag 07:30 - 15:00
 • Fredag 07:30 - 15:00
 • Laurdag STENGT
 • Søndag STENGT
Poliklinikken er stengt i helger og heilagdagar

Slik finn du fram

Oppmøtestad

Våravdeling med sengepost og poliklinikk ligg i 3. etasje. Ta trappene eller heisen ved Narvesen. Du kjem rett til avdelinga vår når du går ut i 3. etasje.

Besøkstider

 • I dag 17:00 - 18:30
 • Måndag 17:00 - 18:30
 • Tysdag 17:00 - 18:30
 • Onsdag 17:00 - 18:30
 • Torsdag 17:00 - 18:30
 • Fredag 17:00 - 18:30
 • Laurdag 17:00 - 18:30
 • Søndag 17:00 - 18:30
Flyfoto av en by

Haugesund sjukehus

Karmsundgata 120, 5528 Haugesund

Barn med kronisk forstopping

Vi ønskjer å tryggje deg som forelder og fortelje korleis du kan hjelpe.
Les meir (PDF)
Gutt på toalett. (Foto)

Familieambulatoriet

Familieambulatoriet er eit tilbod til gravide og småbarnsfamiliar der ein eller begge foreldra har eller har hatt eit problematisk forhold til rusmidlar eller har utfordringar på grunn av psykiske vanskar.
Gå til Familieambulatoriet sine sider
Bilde av tre smilende personer